Yargıtay’dan Boşanma Kararı: Eşine Hakaret Eden Adam Nafaka Ödeyecek

Yargıtay, “Öküz, Çok Yiyorsun” Diyerek Hakaret Eden ve Üzerine Yürüyen Erkeğin Nafaka Kararını Onayladı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine “öküz, çok yiyorsun” diyerek hakaret eden, üzerine yürüyen ve evden kovan erkeği boşanma davasında kusurlu sayılarak nafaka ödemesine ilişkin kararı onadı.

Daire kararına göre, Isparta’da yaşayan bir kişi, eşinin akraba ve tanıdıklarının sık sık evlerine misafirliğe geldiğini, bu nedenle ekonomik olarak zorlandığını, konuyla ilgili eşini uyarmasına rağmen, kadının bunu dikkate almadığını belirterek boşanma davası açtı.

Davalı kadın ise eşinin iddialarının asılsız olduğunu, erkeğin kendisine hakaret ettiğini, tehditlerde bulunduğunu, kendisine işçi muamelesi yaptığını belirterek karşı dava açtı. Kadın, lehine karar verilerek, erkeğin nafaka ile tazminat ödemeye hükmedilmesini talep etti.

Yargılamayı yapan Isparta 2. Aile Mahkemesi, erkeğin, kadına yönelik iddialarını ispatlayamadığı, “misafirlerin gelişine karşı çıkmasına rağmen kadının eve ısrarla yatılı misafir kabul ettiğinin sabit olmadığını” tespit etti.

Mahkeme, kadına “öküz, çok yiyorsun” diyerek hakaret eden, üzerine yürüyen, evden kovan erkeği tam kusurlu bularak tarafların boşanmasına, erkeğin kadına 7 bin 500 lira yoksulluk nafakası ödemesine, ayrıca 7 bin 500 lira maddi, 7 bin 500 lira da manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Kararın istinafa taşınması üzerine Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, eve sıklıkla misafir kabul etmesi nedeniyle kadının da erkek ile eşit kusurlu olduğunu kabul ederek, kadına maddi ve manevi tazminat ödenmesi kararlarını kaldırdı.

İstinaf, tarafların boşanmalarına ve erkeğin kadına nafaka ödemesine ilişkin kararı ise hukuka uygun buldu.

İstinaf kararına yapılan itiraz üzerine dosya Yargıtay’a geldi.

Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf kararını hukuka uygun bularak onadı.

Dairenin kararında, istinaf kararlarının bozulmasının 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 371. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkün olduğu belirtilerek, “Temyizen incelenen karar, tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarına, dayandıkları belgelere, uyuşmazlığa uygulanması gereken hukuk kuralları ile hukuki ilişkinin nitelendirilmesine, dava şartlarına, yargılama ve ispat kuralları ile kararda belirtilen gerekçelere göre usul ve kanuna uygundur.” ifadeleri kullanıldı.

Related Posts

Hasarın boyutu gün yüzüne çıktı

Artvin’in Yusufeli ilçesinde dün akşam etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrası oluşan hasarın boyutu, gün ağrınca ortaya çıktı.

Erdoğan, ünlü futbolcuyla böyle tanıştı: ‘Ulan nereden çıktı bu Tayyip!’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gençler ve sporcularla bir araya geldiği programda Beşiktaşlı futbolcu Tayyip Talha Sanuç ile tanışırken esprili bir tepki verdi. Erdoğan, kendisini tanıtan genç futbolcuya “Tayyip sen misun? Ben de televizyonlarda Tayyip, Tayyip diye birisini duyuyorum ama ulan nereden çıktı bu Tayyip diyorum” dedi.

Gazze’de hasta çocukların tahliyesini reddeden İngiltere’ye dava

The Guardian’da yer alan habere göre Gazze’de üç kritik durumdaki çocuk adına Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı aleyhine açılan davada, İngiltere bakanlarının tıbbi tahliyeyi reddetmeden önce bölgedeki çocuklar için tedavi seçeneklerinin …

İstanbul’da 2 polisi gözünden bıçakladılar

Avcılar’da sosyal medyada tartıştıktan sonra sokakta buluşan grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı. Polisin gelmesi üzerine eve kaçan şüpheli Emircan M. camları kırınca 2 polis de gözünden yaralandı

Herkes Osimhen’i konuşurken: Galatasaray bombayı patlattı

Galatasaray, Manchester City’nin Brezilyalı eldiveni Ederson ile her konuda anlaşmaya vardı.

Mehmet Uçum: “Halkı anlamayanlar anayasa talebini göremez”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Halkın anayasa talebi yok” iddialarını yanıt verdi. Uçum, pahalılık, adalet ve temsil taleplerinin anayasal haklara nasıl evrildiğini analiz etti. Yeni anayasanın halkın sürekli ihtiyacı olduğunu vurgulayan Uçum, referandumun zorunlu dedi.