Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Fındık ve Diğer Alerjenlerle İlgili Bilgiler

Kuruyemiş alerjileri, genel olarak yaygın bir sorundur. Ancak, mevsimsel alerjilerin belirli kuruyemişlere karşı hassasiyetinizi artırabileceğini biliyor muydunuz? Özellikle huş ağacı polenine alerjiniz varsa, fındık ve badem gibi kuruyemişlere karşı alerjik reaksiyon gösterebilme olasılığınız daha yüksek olabilir. Bunun nedeni, bu kuruyemişlerdeki proteinlerin huş ağacı poleninde bulunanlara benzemesidir ve bu durum çapraz reaksiyona yol açabilir.

Papatya ve Alerjik Reaksiyonlar

Papatya, sakinleştirici özellikleriyle bilinir ve yaygın olarak kullanılır. Ancak, şiddetli polen alerjisi hikayesine sahip olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Papatya, huş poleniyle çapraz reaksiyona girebilen ve cilt döküntüleri, solunum sorunları veya nadir durumlarda anafilaksi gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilen proteinler içerir.

Baharatlı Yiyecekler ve Alerjik Semptomlar

Baharatlı yiyecekler, sinüslerinizi geçici olarak temizlemenize yardımcı olabilir. Ancak, baharatlar vücudunuzu tahriş edebilir ve alerji semptomlarını kötüleştirebilir. Baharatlar, histamin üretimini uyaran kapsaisin adlı bir bileşik içerir. Bu bileşik, gözlerde sulanmaya, burun akıntısına ve dudaklarda, ağızda veya dilde yanma hissi gibi semptomlara neden olabilir.

Related Posts

El, Ayak ve Ağız Hastalığı Aile İçinde Yayılabilir!

El, ayak ve ağız hastalıklarının aile içinde hızla yayılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere uyarılarda bulundu. 

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yok

Mehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.

Yakın aralıklarla kansere yakalanan 3 kardeş 10 yıldır verdikleri yaşam mücadelesini kazandı

İstanbul’da Refika ve Beytullah Yuva çiftinin çocukları 14 yaşındaki Abdulsamet, 12 yaşındaki Havva Nur ve 11 yaşındaki Mislinan, yaklaşık 10 yıl önce yakın aralıklarla yakalandıkları lenfomayla olan mücadelelerini, anneleri ve dışarıdan uyumlu donörün bulunmasıyla kazandı.

Dizdeki Kireçlenme İçin 6 Tedavi Şekli

Dizdeki kireçlenme rahatsızlığı bir çok insanın yaşam standartını düşürürken bazen de çalışmayı da engelliyor. Uzmanlar bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.