Eskişehir’de Yeni Teknoloji Baklofen Pompası İmplantasyonu Gerçekleştirildi

Gelişmiş Teknolojiyle Yeni Baklofen Pompa Versiyonu Türkiye’de İlk Kez Eskişehir’de Kullanıldı

Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Dr. Beşir Sürme, Eskişehir’de omuriliğinde hasar olan 65 yaşındaki erkek hastaya yeni bir baklofen pompasının implante edildiğini belirtti. Hastanın kasılmalarında belirgin düzelmeler görüldüğünü ifade eden Dr. Sürme, “Baklofen pompa teknolojisinin gelişimi, tedavi oranını artırarak hasta konforunu yükseltiyor” dedi.

Baklofen Pompasıyla Tedavi Süreci

Omuriliğinde hasar olan hastalarda kullanılan baklofen pompasının, kas spazmını ve sertliğini tedavi etmek amacıyla kullanıldığına dikkat çeken Dr. Beşir Sürme, “Bu pompa sayesinde hastaya ağızdan alınan ilaçlara bağlı yan etkilerin önüne geçilerek daha etkili bir tedavi sağlanmaktadır” şeklinde konuştu. Bu yöntemin hastaların tedavi sürecine olumlu katkılar sağladığını vurgulayan Dr. Sürme, hastaların fayda görmesi üzerine baklofen pompasının implante edildiğini belirtti.

Yeni Teknoloji İle İmplant Edilen Pompa

65 yaşındaki erkek hastaya yeni versiyon bir baklofen pompasının yerleştirildiğini ve hastanın kasılmalarında belirgin düzelmeler gözlendiğini belirten Dr. Beşir Sürme, “Bu teknolojik ve inovatif cihazlar hastalar için büyük önem taşımaktadır. Pompanın güncel sürümünün hastalara yeni kazanımlar sağladığını gözlemliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Optimize Edilmiş Tedavi Süreci

Yeni pompanın hastaya çeşitli programlama imkanları sunduğunu belirten Dr. Sürme, “Hastaların özel ihtiyaçlarına göre pompa sayesinde programlamalar yapılabilmekte ve tedavi süreci optimize edilebilmektedir. Ayrıca güncellenebilir teknoloji sayesinde hastaların konforu da göz önünde bulundurulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EMİR ERTEN – Yerel

Related Posts

El, Ayak ve Ağız Hastalığı Aile İçinde Yayılabilir!

El, ayak ve ağız hastalıklarının aile içinde hızla yayılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere uyarılarda bulundu. 

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yok

Mehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.

Yakın aralıklarla kansere yakalanan 3 kardeş 10 yıldır verdikleri yaşam mücadelesini kazandı

İstanbul’da Refika ve Beytullah Yuva çiftinin çocukları 14 yaşındaki Abdulsamet, 12 yaşındaki Havva Nur ve 11 yaşındaki Mislinan, yaklaşık 10 yıl önce yakın aralıklarla yakalandıkları lenfomayla olan mücadelelerini, anneleri ve dışarıdan uyumlu donörün bulunmasıyla kazandı.

Dizdeki Kireçlenme İçin 6 Tedavi Şekli

Dizdeki kireçlenme rahatsızlığı bir çok insanın yaşam standartını düşürürken bazen de çalışmayı da engelliyor. Uzmanlar bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.