Kadın hastalar için tasarlanan giyilebilir harici idrar toplama cihazı tasarımı ödüllendirildi

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hatice Kübra Yılmaz ve Ekibi Girişimcilik Yarışmasında Birincilik Ödülü Kazandı

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Hatice Kübra Yılmaz ve ekibi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehzadeler Yerleşkesinde gerçekleştirilen Ege Kariyer Fuarı 2025’te düzenlenen Girişimcilik Yarışması Sağlık ve Yazılım Teknolojileri kategorisinde “Üriner İnkontinans Hastalığı için Giyilebilir Harici İdrar Toplama Cihazı Tasarımı” projesiyle birincilik ödülünü kazandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, birincilik ödülünü kazananları makamında ağırlayarak, projeyi geliştiren akademisyenleri tebrik etti. Rektör Budak, “Projeleriyle birincilik ödülünü kazanan akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bu başarı, üniversitemizin araştırma ve inovasyon alanındaki güçlü vizyonunun bir yansımasıdır. Projeyi geliştiren akademisyenlerimiz, sağlık teknolojilerine önemli bir katkı sağladı. Bu tür projeler, üniversitemizin bilimsel mükemmeliyetini ve girişimcilik ruhunu güçlendiren önemli örneklerdir” dedi.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Hatice Kübra Yılmaz, “Proje kapsamında tasarlanan giyilebilir harici idrar toplama cihazı, idrar kaçırma sorununa çözüm olacak. Cihaz, kişilerin günlük hayatını kolaylaştırarak yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor” açıklamasında bulundu.

Proje ekibinde İzmir Bakırçay Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’ndan öğretim üyeleri de yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

El, Ayak ve Ağız Hastalığı Aile İçinde Yayılabilir!

El, ayak ve ağız hastalıklarının aile içinde hızla yayılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere uyarılarda bulundu. 

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yok

Mehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.

Yakın aralıklarla kansere yakalanan 3 kardeş 10 yıldır verdikleri yaşam mücadelesini kazandı

İstanbul’da Refika ve Beytullah Yuva çiftinin çocukları 14 yaşındaki Abdulsamet, 12 yaşındaki Havva Nur ve 11 yaşındaki Mislinan, yaklaşık 10 yıl önce yakın aralıklarla yakalandıkları lenfomayla olan mücadelelerini, anneleri ve dışarıdan uyumlu donörün bulunmasıyla kazandı.

Dizdeki Kireçlenme İçin 6 Tedavi Şekli

Dizdeki kireçlenme rahatsızlığı bir çok insanın yaşam standartını düşürürken bazen de çalışmayı da engelliyor. Uzmanlar bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.