Trump teklifi yaptı, Çin ilk adımı attı

Çin, Ticaret Savaşının Etkilerini Hafifletmek İçin Muafiyet Sağlanacak Ürünleri Belirliyor

Çin, ABD ile başlayan ticaret savaşının ekonomiye olan etkilerini azaltmak amacıyla bazı şirketlerden muafiyet sağlanabilecek ürünleri tespit etmelerini istedi. ABD’nin tavrını değiştirmesi sonucunda Çin’in geniş kapsamlı gümrük vergisi muafiyetlerini değerlendirmesi, doların hafifçe yükselmesine neden oldu.

Çin Ticaret Bakanlığı’nda oluşturulan bir birime göre, gümrük vergilerinden muaf tutulabilecek ürünlerin listesi hazırlanmaya başlandı ve şirketlerden taleplerini iletmeleri istendi.

Yarı İletken Sektöründe Sekiz Ürün

Caijing dergisinde yayımlanan habere göre, Çin yarı iletken sektörüyle bağlantılı sekiz ürüne muafiyet sağlamayı düşünüyor, ancak bu ürünler arasında hafıza çipleri bulunmuyor.

Amcham China Başkanı Michael Hart, Çin hükümetinin ABD’den ithal edilen ve tedarik zincirlerini tehlikeye sokabilecek ürünleri belirlemek istediğini belirtti. Bazı şirketlerin ek gümrük vergileri ödemeden ABD’den ürün ithal edebildiğini söyledi.

Avrupa Birliği’ne (AB) ait şirketleri temsil eden ticaret odası başkanı Jens Eskelund da Çin Ticaret Bakanlığı’na vergi muafiyeti talebinde bulunduklarını ve beklediklerini açıkladı.

Çin sosyal medya platformlarında dolaşıma giren bir listede, 131 ürün kategorisine gümrük vergisi muafiyeti getirilmesinin değerlendirildiği belirtildi. Bu listede aşılar ve jet motorları gibi çeşitli ürünlerin yer aldığı iddia edildi ancak doğruluğu Reuters tarafından teyit edilemedi.

Related Posts

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Intel’de büyük değişim: İşten çıkarma dalgası ve ofise dönüş zorunluluğu

Çip devi Intel, CEO Lip-Bu Tan yönetiminde yeniden yapılanmaya hız verdi. Haftada dört gün ofisten çalışma zorunluluğu getiren şirket, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Merkez Bankası rezervleri 146,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Raylarda yeşil dönüşüm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolunda enerji tasarrufu sağlayan sürüş yöntemleri ile 270 bin litre yakıttan tasarruf ettiklerini ve 748 ton karbon emisyonunu engellediklerini bildirdi. Uraloğlu, uygulamanın yaygınlaştırılmasıyla her yıl 12 milyon litre yakıt ve 52 milyon kilovat saat elektrik tasarrufu sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

AB’de yeni otomobil satışları martta geriledi

Avrupa Birliği (AB) pazarında yeni otomobil satışı, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 düşüşle 1 milyon 29 bin 519 adede indi.

İhtiyaç kredilerine faiz ayarı! Bankalarda oranlar revize edildi: İşte 100 bin TL’lik kredinin maliyeti

Yeni yılın ilk 3 ayında tüm kredi türlerinde faiz oranları belirgin şekilde düşerken, mart sonuna doğru tablo terse döndü. İhtiyaç kredisi faizleri mart sonunda yüzde 2.99-3.17 seviyelerine kadar gerilerken, bankalarda oranlar yukarı çekildi. Peki kredi faizlerinde yükseliş sürecek mi? 100 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisi için maliyetler ne kadar arttı? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir